Foenegriek zaden heel, gedroogd

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 dagen

Foenegriek zaad (Trigonella foenum-graecum)

Algemeen gebruik:

Foenegriek, ook wel Fenegriek genoemd, ondersteunt de algehele conditie. De zaden hebben een positieve werking op de spijsvertering, de melkproductie en op de algehele weerstand.

Inwendig gebruik:

De Foenegriekzaden zijn erg geschikt om een dier snel in conditie te brengen, ook gaat de vacht er van glanzen. Het stimuleert de melkgift en verbetert de conditie na de bevalling, werkt desinfecterend en verzachtend.
Door het hoge gehalte aan chroom wordt foenegriek graag toegepast voor de verbetering van de lichaamseigen krachten van de stofwisseling en de insulinehuishouding.

Let op: Foenegriek kan de baarmoeder prikkelen; het verdient voorkeur om tijdens het eerste stadium van de dracht de lage dosering aan te houden. 
Let op: zeer voedzaam

Uitwendig gebruik:

De gedroogde, geplette zaden kunnen gebruikt worden in een papkompres bij reumatische aandoeningen, ter verbetering van de lichaamseigen reinigingsfunctie van de smeerklieren en ter sterking van gewrichten, spieren, pezen en banden.

Werkzame bestanddelen:

Vitamine: vitamine A, B, C, E

Mineralen: Chroom, Kalk en Fosfor 

Dosering:

Paard: 10-30 gram per dag van het gedroogde kruid per paard (dosering voor pony aanpassen)

Let op: Foenegriek kan de baarmoeder prikkelen; het verdient voorkeur om tijdens het eerste stadium van de dracht de lage dosering aan te houden. 

Let op: zeer voedzaam

Bereiding/Toediening:

Gedroogde kruiden kunnen droog onder het dagelijkse rantsoen gemengd, of ingeweekt als onderdeel van een slobber bereid worden.

Bewaaradvies:

Na gebruik verpakking weer goed sluiten en op een koele en droge plek bewaren. Niet in een afgesloten plastic bak bewaren (schimmelvorming) en niet onafgedekt laten (motten). Liefst donker bewaren om verlies van voedingsstoffen te voorkomen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen