Frambozenblad, heel, gedroogd

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 dagen

Frambozenblad (Rubus idaeus)

Algemeen gebruik:

Bevat looistoffen die een natuurlijke vertering ondersteunen. Versterkt de baarmoederspieren.

Inwendig gebruik:

Vanwege hun looistofgehalte worden frambozenbladen ter sterking en ondersteuning van een natuurlijke vertering ingezet. De bladen van frambozen bevatten in tegenstelling tot die van bramen geen kleine dorens en zijn daarom geschikter.

De bladen van de framboos versterken de baarmoederspieren voor een betere bevalling waarbij de bloedingen tijdens de bevalling beperkt blijven. Het blad stimuleert ook de productie van melk. Door de samentrekkende werking is het een goed middel bij diarree en zeer bloedzuiverend bij infecties.

Werkzame bestanddelen: Looistoffen

Dosering:

10-25 gram per dag van het gedroogde kruid per paard (dosering voor pony aanpassen)

Bereiding/Toediening:

Gedroogde kruiden kunnen droog onder het dagelijkse rantsoen gemengd, of ingeweekt als onderdeel van een slobber bereid worden. Gebruik bij het bereiden van thees water met een temperatuur van 95-100°C en laat de thee 5-7 minuut trekken.

Bewaaradvies:

Na gebruik verpakking weer goed sluiten en op een koele en droge plek bewaren. Niet in een afgesloten plastic bak bewaren (schimmelvorming) en niet onafgedekt laten (motten). Liefst donker bewaren om verlies van voedingsstoffen te voorkomen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen