Ginkgobladeren, heel, gedroogd

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 dagen

Ginkgo (Ginkgo biloba)

Algemeen gebruik:

Verbetert de doorbloeding. Erg geschikt voor oudere paarden.

Inwendig gebruik:

Ginkgo is met name geschikt voor oudere paarden, en paarden wiens doorbloeding van de hersenen, evenwichtsorganen, ogen en bewegingssysteem verbetert moet worden. Veranderingen aan het haart vaak te zien bij oudere paarden. Vooral bij paarden die in hun leven veel moesten presteren kunnen de hartkleppen in de loop der jaren beschadigingen opgelopen hebben, waardoor het pompvermogen verminderd is. Met behulp van de ginkgo kan de doorbloeding weer verhoogd worden. Ook bij doorbloedingsstoringen van de lederhuid in de hoef (hoefbevangenheid) heeft ginkgo positieve effecten getoond.

Let op: niet langer dan 4 weken aan elkaar voeren

Dosering:

10 - 20 gram per dag van het gedroogde kruid per paard (dosering voor pony aanpassen)

Let op: niet langer dan 4 weken aan elkaar voeren

Bereiding/Toediening:

Gedroogde kruiden kunnen droog onder het dagelijkse rantsoen gemengd, of ingeweekt als onderdeel van een slobber bereid worden. Gebruik bij het bereiden van theeën water met een temperatuur van 95-100°C en laat de thee 5-7 minuut trekken.

Bewaaradvies:

Na gebruik verpakking weer goed sluiten en op een koele en droge plek bewaren. Niet in een afgesloten plastic bak bewaren (schimmelvorming) en niet onafgedekt laten (motten). Liefst donker bewaren om verlies van voedingsstoffen te voorkomen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen