Guldenroede, gedroogd

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 dagen

Guldenroede (Solidago virgaurea

Algemeen gebruik:

Verbetert doorspoeling van de urinewegen en ontgifting nieren.

Inwendig gebruik:

Paarden kunnen guldenroede als supplement gevoerd krijgen om de natuurlijke doorspoeling van de urinewegen en lichaamseigen ontgifting via de nieren te verbeteren. Let daarbij wel op, dat je paard genoeg water ter beschikking heeft. Het kan soms helpen, om naast een automatische drinkbak ook een wateremmer of kuip neer te zetten (wel met steeds vers water). Laat ingeweekt hooi en slobber niet te lang staan in verband met schimmelvorming.

In het algemeen wordt guldenroede de volgende eigenschappen toegeschreven: ontgiftend, ontstekingsremmend, ontzurend en urine-afdrijvend. Het werkt goed bij stoornissen in de stofwisseling, een slechte spijsvertering en het is bloedzuiverend. Guldenroede heeft tevens een antiseptische werking, antistress werking, en het verhoogt de weerstand van de haarvaten en van de slijmvliezen. 

Werkzame bestanddelen:

Mineralen: calcium, ijzer, kalium, silicium

Flavonoïde, etherische oliën

Dosering:

15 - 30 gram per dag van het gedroogde kruid per paard (dosering voor pony aanpassen)

Bereiding/Toediening:

Gedroogde kruiden kunnen droog onder het dagelijkse rantsoen gemengd, of geweken als onderdeel van een slobber bereid worden. Gebruik bij het bereiden van theeën water met een temperatuur van 95-100°C en laat de thee 5-7 minuut trekken.

Bewaaradvies:

Na gebruik verpakking weer goed sluiten en op een koele en droge plek bewaren. Niet in een afgesloten plastic bak bewaren (schimmelvorming) en niet onafgedekt laten (motten). Liefst donker bewaren om verlies van voedingsstoffen te voorkomen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen