IJslands Zeewier

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 dagen

IJslandse zeewier

Inwendig gebruik:

Zeewier is één van de rijkste natuurlijke voedingsstoffen met betrekking tot aminozuren, mineralen, sporenelementen en vitaminen. Deze stoffen ondersteunen de stofwisseling en het immuunsysteem. Zeewier heeft daardoor een direct effect op de prestaties, uitstraling en vitaliteit.
Daarnaast biedt het IJslandse zeewier stoffen die belangrijk zijn voor een goede vachtstructuur. Ook lijkt het een gunstig effect te hebben op de pigmentatie van de vacht, wat met name bij paarden met een donkere vacht een diepe kleur en stralende glans kan ondersteunen.

Werkzame bestanddelen:

Vitamine: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K.

Mineralen: Jodium, Sulfaten, Fosfaten, Chloor, Natrium, Kalk, Magnesium, Aluminium, IJzer, Mangaan, Koper, Selenium en Kali

Ruw eiwit: 10 %
Ruw vet: 2,4 %
Ruwe celstof: 3,8 %
Ruwe as: 25 %

Dosering:

Bij het bepalen van de aanbevolen portie zeewier is het belangrijk te weten, dat IJslands zeewier relatief weinig seleen bevat. Het gehalte jodium daarentegen is vrij hoog. In het geval dat geen ander mineraalvoer gevoerd wordt, kan dus van een maximale dagelijkse portie van 10g per 100 kg paard uitgegaan worden.

Bereiding/Toediening:

Gedroogde kruiden kunnen droog onder het dagelijkse rantsoen gemengd, of geweken als onderdeel van een slobber bereid worden.

Bewaaradvies:

Na gebruik verpakking weer goed sluiten en op een koele en droge plek bewaren. Niet in een afgesloten plastic bak bewaren (schimmelvorming) en niet onafgedekt laten (motten). Liefst donker bewaren om verlies van voedingsstoffen te voorkomen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen