Pure kruiden voor paarden en pony's

Pure kruiden voor paarden zijn altijd zinvol wanneer je een speciaal kruidenmengsel wilt samenstellen. Maar de kruiden kunnen ook los gebruikt worden voor bepaalde toepassingen. Zo kun je bijvoorbeeld kruiden met op elkaar lijkende eigenschappen met elkaar afwisselen om steeds weer opnieuw een impuls te geven.

Het voordeel van kruiden is, dat ze op alle lichaamsprocessen invloed hebben en langzaam daarin opgenomen worden. Dit heeft wederom ten voordele, dat het lichaam de tijd krijgt zich aan te passen en te reageren. Hierdoor moet je er wel rekening mee houden, dat het 10 – 14 dagen kan duren voordat je effect of resultaat kunt zien.

Kruiden voor paarden: wat zit er in?

Kruiden bevatten naast vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen ook veel andere geneeskrachtige stoffen die je paard nodig heeft om gezond en fit te blijven. Deze stoffen hebben een antibiotische, desinfecterende of rustgevende werking.

Dosering

Kruiden zijn natuurlijke producten, maar zeker niet ongevaarlijk en mogen niet onbeperkt gevoerd worden. Naast veel stoffen die een positief effect kunnen hebben op het paardenlichaam, zitten ook gifstoffen in kruiden.

Alle kruiden in ons assortiment zijn voorzien van een aanbevolen dosering. Als je deze dosering aanhoud is het gebruik van de kruiden veilig. Ze kunnen makkelijk droog aan het rantsoen toegevoegd worden of je kunt er een slobber of aftreksel van maken. Echter kunnen ook paarden allergieën hebben. Wanneer je een allergische reactie bij je paard vaststelt, bijvoorbeeld niezen of bultjes, is het beter om met de toediening van het kruid te stoppen.

Smaken verschillen

Wanner je je paard een kruid wilt voeren dat het nog niet eerder geproefd heeft, kan het raadzaam zijn om met een geringe hoeveelheid te beginnen en je paard te laten wennen. Het zou zonde zijn als je de gehele inhoud van je voerbak moet weggooien vanwege één vreemd smaakje.

Pagina 2 van 2