Toepassingsgebieden kruiden

Kruiden behoren tot het natuurlijke rantsoen van paarden

Wilde paarden leven niet alleen op gras, maar eten voor een groot deel ook kruiden (planten, wortelen, zaden, basten en bladen). Gedomesticeerde paarden hebben nog steeds hetzelfde spijsverteringssysteem als hun wilde voorouders. Daarom kun je het rantsoen van het wilde paard ook op jouw rijpaard toepassen. Dit betekent: Kruiden behoren tot het rantsoen van jouw paard.

Maar waarom zijn kruiden nou goed voor mijn paard?

Kruiden bevatten naast vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen ook veel andere geneeskrachtige stoffen die je paard nodig heeft om gezond en fit te blijven. Deze stoffen hebben een antibiotische, desinfecterende of rustgevende werking.

En welke kruiden moet mijn paard wanneer krijgen?

In de natuur eten paarden de kruiden die ze op dat moment nodig hebben. Hun instinct verteld hun, welk kruid welke stoffen bevat en op welk moment ze het kruid het best kunnen eten. Bovendien geeft de natuur zelf ook het meest geschikte moment aan. Passend bij het seizoen en het erbij behorende weer, groeien die juiste kruiden op het juiste moment. Als zich bijvoorbeeld het paardenlichaam in het voorjaar wil ontslakken en reinigen, groeien de bloeien de kruiden die de afvoer van afvalstoffen ondersteunen.

 

Wil je meer weten over seizoens-kruiden en de juiste kruiden voor bepaalde toepassingsgebieden?

Vind dan hier het volledige overzicht of klik gericht op een toepassingsgebied hieronder.