Rozemarijn, gedroogd

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 dagen

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

Algemeen gebruik:

Werkt positief op de leverfunctie. Helpt gifstoffen uit te scheiden.

Inwendig gebruik:

Rozemarijn werkt positief op de leverfunctionaliteit wat een ontstekingsremmend, sterkend en ontgiftend effect heeft. De doorbloeding wordt bevordert waardoor rozemarijn helpt de opgehoopte gifstoffen uit te scheiden. Op deze manier werkt hij bacteriedodend. De eigenschappen komen met name oudere paarden ten goede. Rozemarijn sterkt het haar, normaliseert de activiteit en reguleert de darmflora.

Let op: niet aan drachtige merries voeren.

Werkzame bestanddelen:

Etherische oliën, looistoffen, bitterstoffen

Dosering:

30 - 50 gram per dag van het gedroogde kruid per paard (dosering voor pony aanpassen). Niet langer dan 6 weken voeren, daarna 3 weken pauzeren.

Let op: niet aan drachtige merries voeren.

Bereiding/Toediening:

Gedroogde kruiden kunnen droog onder het dagelijkse rantsoen gemengd, of ingeweekt als onderdeel van een slobber bereid worden. Gebruik bij het bereiden van theeën water met een temperatuur van 95-100°C en laat de thee 5-7 minuut trekken.

Bewaaradvies:

Na gebruik verpakking weer goed sluiten en op een koele en droge plek bewaren. Niet in een afgesloten plastic bak bewaren (schimmelvorming) en niet onafgedekt laten (motten). Liefst donker bewaren om verlies van voedingsstoffen te voorkomen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen