Weegbree, gesneden

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 dagen

Weegbree (Plantago lanceolata)

Algemeen gebruik:

Wordt ingezet droge, nerveuze hoest en verkoudheden.

Inwendig gebruik:

Weegbree wordt ingezet bij chronische bronchitis, droge, nerveuze hoest en verkoudheden. Dit kruid werkt verzachtend en vermindert de neiging om te hoesten. Daarnaast doodt het ziekmakende bacteriën of remt de ontwikkeling van ziektekiemen sterk af, waardoor het ook een natuurlijk antibioticum genoemd wordt (antibacteriële werking). Het werkt ontstekingswerend en als antiallergisch middel op de luchtwegen.

Weegbree bevat veel silicium (kiezelzuur) en zink. Deze stoffen zijn buitengewoon goed voor de vitaliteit van het lichaam. Silicium is daarnaast een essentieel sporenelement voor huid, vacht en hoorn.

Uitwendig gebruik:

Weegbree kan uitwendig gebruik worden tegen bijvoorbeeld insectenbeten, schaafwonden, zweren. Het gaat het de werking van histamine tegen en is het aldus jeukwerend en ook schimmelwerend. Door zijn inhoudsstoffen kun je weegbree goed gebruiken tegen jeukende huidaandoeningen zoals eczeem en allergische huidaandoeningen.

Werkzame bestanddelen:

Onder andere silicium, zink

Dosering:

10-20 gram per dag van het gedroogde kruid per paard (dosering voor pony aanpassen)

Bereiding/Toediening:

Gedroogde kruiden kunnen droog onder het dagelijkse rantsoen gemengd, of geweken als onderdeel van een slobber bereid worden. Gebruik bij het bereiden van thees water met een temperatuur van 95-100°C en laat de thee 5-7 minuut trekken.

Bewaaradvies:

Na gebruik verpakking weer goed sluiten en op een koele en droge plek bewaren. Niet in een afgesloten plastikbak bewaren (schimmelvorming) en niet onafgedekt laten (motten). Liefst donker bewaren om verlies van voedingsstoffen te voorkomen.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen